Grotere kaart weergeven

8 jul 2011
11:00-12:30 Eerste vrije training
15:00-16:30 Tweede vrije training

9 jul 2011
11:00-12:00 Derde vrije training
14:00-15:00 Kwalificatie

10 jul 2011
14:00 Race

De negende race van het formule 1 kampioenschap 2011 staat voor de deur. Op 8 juli mogen de heren hun kunsten gaan vertonen op het welbekende circuit van Silverstone in Groot Brittannië. Dit weekend zal een interessante zijn om meerdere redenen. Het circuit heeft een geweldige lay-out waarop in het verleden meerdere spannende gevechten zijn uitgevochten. Deze baan stelt zelden teleur en levert bijna altijd goed werk.

Als extra ingrediënt krijgen de teams een flinke regelwijziging voor de kiezen. De teams hebben restricties gekregen op het off-throttle engine blowing. Het is een slimmigheidje waar veel teams tot dit weekend gretig gebruik van maakte. De wijziging maakt het des te moeilijker in te schatten welk team goed zal presteren dit weekend. Naar verluidt zullen ze gemiddeld een halve seconde per ronde verliezen, maar dit verlies zal per team verschillen, afhankelijk van hoe efficiënt hun EBD werkte.

Zal Red Bull hun dominantie behouden? Zal McLaren terug vallen in de waardeloze vorm wat ze tijdens de wintertest ten toon spreidde? Kan Ferrari de goede vorm van de afgelopen races doorzetten? Heeft Lotus Renault er het meest onder te lijden met hun ontwerp speciaal voor de EBD? Kan Mercedes nog iets, of blijven ze aanvoerder van het middenveld? Dat zijn de vragen die dit raceweekend beantwoord zullen worden.

Naast het bovenstaande krijgen we ook het debuut van Red Bull’s nieuwe godenzoon Daniel Ricciardo. Niet in een Red Bull, niet in een Toro Rosso, maar in een HRT ten koste van Narain Karthikeyan die de race als toeschouwer mag bekijken. De Australiër mag zich meten met Vitantonio Liuzzi, iemand die hij als goede graadmeter kan gebruiken. De ogen van de formule 1 zullen ineens met meer aandacht de HRT volgen, aandacht die de hekkensluiter van het veld goed kan gebruiken.

Wat er vorig jaar gebeurde:

De weersvoorspellingen voor dit weekend zien er veelbelovend uit, als je van een regenrace houdt in ieder geval. De temperatuur zal onder de 20 graden blijven met een kans op regen het hele weekend. http://www.weeronline.nl/Europa/Groot-Brittannie/Silverstone/4174831

Op het forum is de voorbeschouwing al in volle gang!!