Grotere kaart weergeven

28 jul 2011
10:00-11:30 Eerste vrije training
14:00-15:30 Tweede vrije training

29 jul 2011
11:00-12:00 Derde vrije training
14:00-15:00 Kwalificatie

30 jul 2011
14:00 Race

Na een race, waarbij Vettel nu eens niet in de top 3 voorkwam, gaan we naar Oost-Europa…Nml. de Hungaroring in Hongarije.

De Hungaroring is een circuit in de buurt van Mogyoród in Hongarije, waar sinds 1986 de Grand Prix Formule 1 gehouden wordt.

Het 4,38 km lange Hungaroring was voornamelijk beroemd om het feit, dat het gebrek aan inhaalmogelijkheden hier zeer zichtbaar was. Dat bleek in 1990, toen Thierry Boutsen van start tot finish aan de kop van een hele sliert wagens reed, inclusief die van een zeer gefrustreerde Ayrton Senna.

We zijn benieuwd wat de DRS in combinatie met KERS hieraan kunnen veranderen.

De FIA maakte in ieder geval bekend dat de DRS-zone in Hongarije op het rechte stuk ligt. De DRS-zone start 70 meter na de apex van de bocht die het rechte stuk op leidt. Het detectiepunt – waar de afstand tussen twee auto’s worden gemeten – ligt vlak voor de laatste bocht.

McLaren trok in de persoon van Lewis Hamilton de GP van Duitsland naar zich toe. De Brit heeft moeilijke maanden achter de rug met slechte resultaten. Bovendien kreeg hij veel kritiek te verduren na enkele overenthousiaste inhaalacties met slechte afloop. De overwinning in Duitsland kwam dus als geroepen, maar zal McLaren in staat zijn het niveau vast te houden? Of vallen ze weer terug achter RBR en Ferrari?

Onverwachte weersomstandigheden lijken de komende GP te beïnvloeden, aangezien er ten oosten van Boedapest het gaat gieten. Aankomend weekend kunnen de bezoekers het beste hun paraplu voor de Nurburgring mee nemen. Wederom wordt er een nat weekend voorspelt, met 80% kans op regen gedurende vrijdag en zaterdag lijkt het onvermijdelijk. Hopelijk start men dan niet van achter de SC!

Op het forum zijn we alvast begonnen met de voorbeschouwing, praat mee en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes.