Genoeg kinderspel! Weg met de grindbakken van Barcelona, de grote bouwwerken van China en vooral de brede uitloopstroken en het kunstlicht van Bahrein! Dit weekend is het tijd voor échte precisie. De Grand Prix van Monaco mag dan wel een dure optocht zijn waar inhalen schier onmogelijk lijkt. Één enkele fout wordt genadeloos hard afgestraft, en dat maakt het interessant!

Klassieker met vele gezichten
Monaco is een baan waar de coureurs 78 ronden lang zitten opgesloten in een gevangenis van vangrails. Coureurs houden er van, of ze hebben er een pesthekel aan. Naast Silverstone, Spa en Monza is Monaco onbetwist één van de klassiekers op de Formule 1 kalender. Het is zo’n plek waar je als autosportfanaat minimaal één keer in je leven geweest moet zijn. Van Sainte Devote via Massenet, het Grande Hotel, de Tunnel, Tabac, het zwembad tot de Rascasse is Monaco pure autosportporno.

In het verleden zijn in Monaco levende legendes boven zichzelf gestegen. Dan hebben we het niet alleen over de buitenaardse belevenissen van Ayrton Senna. Maar denk dan ook aan de legendarische races van Graham Hill, Alain Prost en Michael Schumacher. Ook is het de plek waar mensen eenmalig boven zichzelf uit stegen. Denk aan Olivier Panis die er in 1996 in de matige Ligier won, en Jarno Trulli die in 2004 in de Renault de sterkste was.

In 2005 reed Kimi Raikkonen in de tweede kwalificatie naar pole position. Omdat de tijden van de eerste en tweede kwalificatie in die tijd bij elkaar opgeteld werden pakte Raikkonen pole met een tijd van 2:30.325. De langzaamste Formule 1 pole position op Monaco ooit! Dat allemaal tijdens het tijdperk waarin de sport op haar snelste was!

Kruimels rapen voor Red Bull en Ferrari?
Als Red Bull in dit stadium van het seizoen nog kans wil maken op een zege, dan moeten ze het in Monaco doen. Monaco is dé baan waar downforce enorm belangrijk is, en laat dat nou nét het sterke punt van Red Bull zijn. Hoe gaaf zou het zijn als Daniel Ricciardo in Monaco zijn eerste zege zou kunnen halen. Het zou natuurlijk ook een iconische wederopstanding van Sebastian Vettel kunnen worden!

Ook voor Ferrari valt te hopen dat Monaco de uitzondering op de Mercedes dominatie is. De Italianen komen ook na de updates uit Spanje structureel snelheid tekort, al leek Raikkonen wat beter mee te kunnen dan voorheen. Toch lijkt Alonso nog steeds de meest stabiele factor binnen het team, en daarmee ook de grootste podium kandidaat binnen de Scuderia.

Toch blijft Mercedes het te kloppen team. Voor Hamilton is het alweer 2008 sinds hij voor het eerst en (voorlopig) laatst in Monaco won. Vorig jaar ging Rosberg aan de haal met de zege. Beide heren zullen elkaar tot het uiterste willen bestrijden om op deze legendarische baan met de winst en de leiding in het WK naar huis te gaan. Voor Hamilton en Rosberg valt in elk geval te hopen dat ze het hoofd koel weten te houden, anders kan de Mercedes zegereeks zomaar eindigen in de vangrail aan de Côte d’Azur.

Donderdag 22 Mei 2014
10:00 – 11:30 Eerste Vrije Training
14:00 – 15:30 Tweede Vrije Training

Zaterdag 24 Mei 2014
11:00 – 12:00 Derde Vrije Training
14:00 – 15:00 Kwalificatie

Zondag 25 Mei 2014
14:00 Race