Eerst maar eens de race van vorig jaar doornemen. Waarom? Het was een van de spannendste en boeiendste races ooit.

Al worden we natuurlijk erg verwend de laatste tijd, met sinds het begin van vorig seizoen eigenlijk maar één minder spannende race, die in Bakoe. Al bood Sotsji ook niet heel veel spektakel in 2015.

Na de indrukwekkende herdenking van Jules Bianchi, die eerder die week overleed na een coma door een ongeluk op Suzuka het jaar ervoor stappen de rijders in hun auto’s voor de race.
Startopstelling: 1. HAM, 2. ROS, 3. VET, 4. RIC, 5. RAI, 6. BOT, 7. KVY, 8. MAS, 9. VER, 10. GRO, 11. HUL, 12. SAI, 12. PER, 14. MAL, 15. ALO, 16. BUT, 17. ERI, 18. NAS, 19. MER, 20. STE.

Felipe Massa
De zondagse race begint met een incident: Massa plaatst zijn auto verkeerd op de grid, nieuwe formatieronde volgt, Massa krijgt een drive through.
Later zal hij lispelend verklaren dat hij, klein van stuk als hij is, de streep niet had kunnen zien. Speciaal voor Felipe worden er sindsdien gele markeringen aangebracht naast de startstreep, zodat hij met een zijdelingse blik zijn auto voortaan goed kan positioneren.
Toch vreemd dat zo’n jongen daar pas na pak ‘m beet tweehonderdtwintig grand prixs -waarvan veertien keer die op de Hungaroring- achter komt, maar goed.

Eerste ronde
Verstappen verprutste zijn start, na een ronde of twee lag hij dertiende, startend op negen. Op Hungaroring belooft dat dan niet veel goeds, want inhalen, dat is heel moeilijk op dat Mickey-Mousebaantje. Toch?

Hamilton dan. Die knalt van pole naar plek acht, want schiet van de baan in ronde één.

Ook Ricciardo lijkt het volkomen verknalt te hebben, hij startte als vierde en rijd na een rondje pal áchter Kvyat, die als zevende startte, maar nu zesde ligt.

Red Bull Radio
Dan de Red Bull boordradio:
Pitmuur: Houd Daniel niet op Daniil, houd Ricciardo niet op.
KVY: Maar ik wordt ook opgehouden hoor!
Pitmuur: jaja, maar Ricciardo niet ophouden! Ricciardo niet ophouden! Copy?

Een paar rondjes later rijdt Ricciardo bij Kvyat weg en begint een snelle inhaalrace. In de dertiende ronde rijdt Ricciardo op de vijfde plaats.
Op dat moment klaagt Max Verstappen over de radio: ik word echt vreselijk opgehouden nu hoor!
Hij kan Sainz dan voorbij, maar veel schiet hij er niet mee op.

Saaie boel?
Tot de dertigste ronde gebeurt er niet veel. Wij legden onze schoenen op de salontafel en overwogen maar aan het bier te gaan omdat de koffie nu wel genoeg was geweest. Wij maakten ons op voor een saai uurtje met wellicht een hazenslaapje hier of daar. En dan, vanaf de dertigste ronde:

Verstappen danst
Verstappen ziet er ineens anders uit. Hij lijkt zijn draai op deze onmogelijke baan gevonden te hebben. Hij ligt twaalfde, maar zijn stijl is anders. Verstappen heeft zijn dans door dit bochtige circuit nu voor elkaar. Omdat het bestaat uit een onnoemlijk aantal opeenvolgende bochten en dan een recht stuk van niets kun je hier beter choreograaf dan coureur zijn. Ook de tango van het mooie Hongarije is voor Verstappen een peulenschil. Op het ritme van een zigeunerdans van Bartók voltooit hij de laatste veertig ronden van de race met een gratie die je nooit eerder zag. Een paar ronden later, met een goede pitstopstrategie en uitgekiend bochtenwerk ligt Max Verstappen op de achtste plaats.

Massa is dan zestiende. Met Maldonado in het kielzog.
Kvyat is dertiende in zijn Red Bull en Sainz, Max Verstappens teamgenoot in 2015 rijdt op een tiende plaats.

In ronde 40 meldt Räikkönnen slecht nieuws, zijn motor doet raar, en dat blijft verder zo, hij heeft veel minder vermogen. Later blijkt, dat zijn MGU-K niet meer functioneert.

Vleugel gevlogen
In de drieënveertigste ronde gebeurt er iets dat er vreselijk uitziet, Hülkenbergs voorvleugel valt simpelweg los en explodeert in duizend gruzelementen onder zijn voorwielen.

Onbestuurbaar en zonder remmen knalt hij met meer dan tweehonderd kilometer per uur in de vangrails.

Wij houden onze adem in, maar binnen enkele seconden komt op de radio: I’m allright, ik ben oké Er volgt een Virtual Safety Car (VSC).

Na een paar ronden volgt herstart en Rosberg probeert Vettel te verschalken.
Verstappen valt Bottas aan met succes, maar Bottas stuurt nadat Max Verstappen naast hem gepositioneerd is toch nog agressief in en snijd een van zijn banden aan gort aan de voorvleugel van de Toro Rosso.

Verstappen is zevende.

Ricciardo kiest aanval
Ricciardo valt Hamilton aan, heuvelop buitenom maakt hij een keurige actie waarbij Hamilton, die te laat remt, oversturend zijn linker voorwiel in de rechter sidepod van Ricciardo plempt en zichzelf daarbij meer schade doet dan Ricciardo, die er als een speer vandoor gaat.

Max Verstappen nu jaagt op Hamilton.

Plots zien we Mercedesmannen in de pits naar buiten komen met een nieuwe neus voor Lewis Hamilton. Verstappen is zesde achter Räikkönnen, die net is ingehaald door Ricciardo.

Eindspel
Ronde 53: Dan gaat Kimi de pits in, want toch teveel problemen met de MGU-K. De motor wordt uitgezet. Wachten, wachten, wachten. (tot KERS een seintje veilig geeft)
Een volledige reset die Max Verstappen naar een vijfde plaats brengt!

Ronde 54: HAM: drive through penalty wegens incident met RIC in ronde 43

Ronde 56: VES: drive through wegens SPEEDING BEHIND SC.
Maar het kost hem geen plek, zijn voorsprong op Alonso (!) en Sainz is groot genoeg.

Ronde 57: MAL tweede Drive Through alweer voor speeding in pitlane

In ronde 58 haalt Jenson Button Sainz in, er lijkt was mis met de snelheid van de STR met nummer 55…

Ronde 59 nog tien rondjes: de stand: VET, ROS, RIC, KVY, VES, ALO, GRO, ERI, BUT, SAI, NAS, HAM

Ronde 60: Maldonado. Drive Through wegens speeding behind SC, derde Drive Through van de wedstrijd!

Ronde 61: Hamilton is nu tiende na inhalen Nasr, daarmee is hij in virtueel gelijk met Rosberg in het WK klassement.

Ronde 62: Sainz valt uit, Hamilton is negende.

Ronde 63: Hamilton haalt Button in en is achtste.

In ronde 64 tikt Ricciardo bij een actie de achterband van Rosberg lek. Rosberg moet naar binnen en Ricciardo ook, voor een nieuwe neus. Ricciardo kan op snelheid pitten, maar Rosberg verliest heel veel tijd met rijden op zijn velg naar de pits. Ricciardo komt terug achter teamgenoot Kvyat, als derde, Kvyat is tweede. Verstappen vierde!

Ronde 66: KVY penalty: gaining an advantage off the track, vijf strafseconden, zijn tweede plek is toch veilig.

Ronde 67: top 5: VET KVY RIC VES ALO
Hamilton pakt Grosjean nog en wordt zesde. Rosberg moet het achter Grosjean doen met een achtste plek na zijn lekke band. Button is negende.

In de achtenzestigste ronde krijgt Pastor Maldonado zijn vierde penalty: tien seconden voor inhalen achter de safetycar.

Ronde 69: no further action in verband met het incident RIC-ROS, we gaan naar de streep:

VET wint, RIC twee, KVY scoort eerste podium in zijn carrière.

MAX VERSTAPPEN vierde, beste resultaat voor hem ooit. Een erg mooie dag voor de Red Bull family.

Sebastian Vettel komt na de finish op de radio: Merci Jules, cette victoire c’est pour tois, you will always be in our hearts, Merci, c’est pour tois.

Tot zover het verslag van vorig jaar.

Max Verstappen over Hungaroring:
Laten we hopen, dat het weer zo’n mooie race wordt. Max Verstappen zegt over de race van komend weekend:

De Hungaroring is een geweldige baan en Budapest een fantastische stad. Normaal gesproken is het ook lekker warm in Hongarije, zegt Verstappen. Ik rijd graag op de Hungaroring: omdat het zo’n smalle baan is, voelt het met zo’n grote auto een beetje als karten.

Door de vele bochten is het een vrij zware baan, je krijgt tijdens een ronde niet de kans om even bij te komen. Daardoor is het in die hitte flink zweten. De tweede sector is mijn favoriete deel van de baan, daar moet je iedere bocht de apex raken om weer goed uit te komen voor de volgende bocht. Ieder foutje daar kost veel tijd, dus je moet echt heel geconcentreerd blijven.

Er zijn een paar erg goede restaurants in Budapest, ik heb er geweldig gegeten. Het goede voedsel en de prima sfeer maken dat ik er altijd graag kom. Ik heb er een paar keer getest met een Formule Renault 2.0, met Formule 3 gereden en vorig jaar met F1, dus ik kijk er weer naar uit. Een week na Hongarije staat Duitsland alweer op de kalender en daarna ben ik klaar voor de zomerpauze.

Verstappen zal het raceweekend in Hongarije zeker niet als een vakantieweekend zien, het is echt een kans voor de Red Bull stal om voor de overwinning te gaan. De Hungaroring, geen garantie, maar wel een gerede kans op spektakel!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.