Grotere kaart weergeven

25 nov 2011
13:00-14:30 Eerste vrije training
17:00-18:30 Tweede vrije training

26 nov 2011
14:00-15:00 Derde vrije training
17:00-18:00 Kwalificatie

27 nov 2011
17:00 Race

De laatste race…

De 19de en laatste race van het Formule 1 seizoen 2011 staat alweer voor de deur, het seizoen lijkt wel omgevlogen. Gelukkig hebben we als slotakkoord en naar tevredenheid van velen, echt een parel van een race in het vooruitzicht. Namelijk de Grote Prijs van Brazillië, welke zal plaatsvinden op het ‘Autodromo José Carlos Pace’. Het circuit is gelegen op 800 meter hoogte in de stad Sao Paolo, en te vinden in de ‘upper class‘ wijk Interlagos.

De coureurs hebben traditiegetrouw een flinke kluif aan dit circuit. Dit is één van de vijf races van het jaar waar de race ‘tegen klok in’ gereden word, en dus extra zwaar op de nekspieren. Daarnaast is het een erg hobbelig circuit, wat menig ‘vullingkje’ deed lostrillen. Dit circuit is één van de snellere van het seizoen. volgens de berekeningen kunnen de teams, in de kwalificatie, DRS 59% van de lap geactiveerd houden. Alleen Spa, Monza en Montreal hebben een hoger percentage.

Vorig jaar…

Vorig jaar was het Nico Hulkenberg die iedereen verraste, door op een opdrogende baan de snelste tijd van allemaal te rijden.

Op racedag troffen we een droog Interlagos aan en de ‘Hulk’ had helaas geen schijn van kans. Na de start vlogen beide Bull’s er meteen vandoor. Hulkenberg wist Alonso nog enige tijd achter zich te houden, maar na de pitstops viel de jonge Duitser, zoals verwacht, terug naar de middenmoot.

De wedstrijd zakte een beetje in en het leek min of meer beslist, totdat Vitantonio Liuzzi zijn Force India compleet aan gort reed in de Senna S. De Safety-car komt meteen de baan op een raapt het veld bij elkaar. Er lijkt nieuw leven in de race geblazen te worden. Maar helaas…, er zitten een hoop achterblijvers tussen de koplopers, wat het erg lastig maakte een aanval op de leiding te doen. Een spannende race naar de vlag werd ons hierdoor ontnomen. Vettel en Webber behalen een dominante en welverdiende dubbelzege en vieren dit uitbundig.

Veel plezier met de laatste race van het seizoen 2011 en geniet van dit geweldige circuit in Interlagos Brazilie.

Op het forum van ‘de Pits’ zijn we reeds begonnen met de voorbeschouwing!!