Traditioneel de eerste race na de zomerstop is de Grand Prix van België. Ook dit jaar zullen verschillende Nederlandse Formule 1 fans afreizen naar de Belgische Ardennen om Max Verstappen aan het werk te zien. Een vooruitblik op wat de Nederlanders nu nog zien als een thuiswedstrijd!

Circuit Spa Francorchamps
Het circuit Spa Francorchamps is één van de klassiekers van de Formule 1 kalender. Het is het toneel van wellicht één van de meest bizarre races aller tijden. In 1998 wint Damon Hill in de stromende regen de eerste race voor Jordan. Dat doet hij nadat er tijdens de start van de race een monster crash heeft plaatsgevonden waarbij veertien auto’s betrokken waren. Michael Schumacher verliet de race nadat hij op inmiddels beroemde wijze achterop David Coulthard reed. De woede waarmee hij daarna door de pitstraat beende is misschien nog wel beroemder.

De regen speelt vaak een rol op Spa Francorchamps. Vorig jaar nog kwalificeerde het voltallige Force India team op de tweede startrij na een door regen geteisterde kwalificatie. Of wat te denken van de editie in 2008 waar Kimi Räikkönen en Lewis Hamilton een bloedstollend gevecht uitvochten toen het in de laatste rondes begon te regenen. Die editie werd dan wel weer ontsierd omdat de FIA meende de wedstrijd achter de groene tafel beslist moest worden. Felipe Massa was de lachende derde.

Het hoeft niet te regenen om van Spa Francorchamps een adembenemend circuit te maken. De bochtencombinatie Eau Rouge/Raidillon laat het hart van elke coureur nog steeds sneller kloppen. Legendarisch is de inhaalactie die Fernando Alonso in 2011 plaatste op Mark Webber waarbij de Ferrari en de Red Bull zij aan zij door de bochtencombinatie denderde. Respect voor elkaar voerde de boventoon in dat gevecht. Maar de bochten zijn ook onvergevelijk. Vraag maar aan Kevin Magnussen (2016), Jacques Villeneuve (1998 en 1999) en Ricardo Zonta (1999).

Genoeg gemijmerd over het mooiste circuit van de kalender. TIjd om een ronde onboard te gaan:

vrijdag 30 augustus
11:00 – 12:30 | Eerste vrije training
15:00 – 16:30 | Tweede vrije training

zaterdag 31 augustus
12:00 – 13:00 | Derde vrije training
15:00 – 16:00 | Kwalificatie

zondag 1 september
15:10 | Race (44 ronden)