Grotere kaart weergeven
Lap Record: M Schumacher Ferrari 1:32.238

15 apr 2011
04:00-05:30 Eerste vrije training
08:00-09:30 Tweede vrije training

16 apr 2011
05:00-06:00 Derde vrije training
08:00-09:00 Kwalificatie

17 apr 2011
09:00 Race

Intro…

Inmiddels zijn er twee races gereden en gaat Sebastian Vettel aan kop van het kampioensschap met twee overwinningen. Nog geen vijf dagen na de slopende race in Sepang mogen de heren zich alweer melden voor de grote prijs van China in Shanghai. Dit circuit in China is onderdeel van het kampioenschap sinds 2004 en is ontworpen door Herman Tilke. Bijzonder is dat in alle edities er een verschillende winnaar was. Deze winnaars doen dit jaar mee, namelijk Rubens Barichello, Fernando Alonso, Michael Schumacher, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Jenson Button. De heren hopen uiteraard hun eerdere prestatie te kunnen evenaren.

Vorig jaar…

Ook Shanghai staat bekend als een circuit waar de weersomstandigheden een grote rol kunnen spelen. Zo zagen we vorig jaar Jenson Button winnen na een foutloze wedstrijd in zeer verraderlijke omstandigheden. Teamgenoot Lewis Hamilton reed een spectaculaire wedstrijd en werd tweede, voor Nico Rosberg. Alonso kende een minder weekend, de Spanjaard kreeg een ‘Drive Through Penalty’ na een valse start, hij wist uiteindelijk nog vierde te worden.

Wat kunnen we verwachten?

Hoogstwaarschijnlijk weer een spannende race, want hoewel op een paar druppeltjes na de regen uit bleef in Maleisië, bestaat er in China wederom een kans op regen. Het is er relatief koud momenteel met temperaturen rond de 20 graden.

Het weer in Shanghai: http://www.weeronline.nl/Azie/China/Shanghai/3637049

Pirelli heeft inderdaad de spanning gebracht die het voor het seizoen aankondigde. Er is een hoop strategische diepgang en de teams hebben verschillende opties in hoe een race te benaderen. De zogenoemde ‘Marbles’ zijn wel een zorgenkindje, zeker nadat meerdere coureurs klaagde over dat het rubber als projectielen tegen de handen en helmen werd geslingerd. Ook al zal Pirelli een oplossing zoeken voor dit probleem, het lukt ze niet dit voor China al in orde te krijgen. De coureurs zullen dus weer te maken krijgen met een hoop rubber naast de ideale lijn en rondvliegende stukken.

Dan hebben we nog DRS, ik kan niet anders zeggen dan dat het wel heeft gewerkt in Maleisië. Het bevorderde zeker het inhalen en er is geen reden waarom dat in China anders zou zijn. Het circuit kent een extreem lang recht stuk. Een goed werkende KERS en DRS zullen van vitaal belang zijn hier in China.

Zal Vettel wederom met de winst aan de haal gaan, of zal Red Bull net als vorig jaar verzuipen in China?

Vertel het ons, op het forum van F1Pits!!