Grotere kaart weergeven

LAP RECORD: Vettel Red Bull 1:40.279

12 nov 2010
10:00-11:30 Eerste vrije training
14:00-15:30 Tweede vrije training

13 nov 2010
11:00-12:00 Derde vrije training
14:00-15:00 Kwalificatie

14 nov 2010
14:00 Race

Volgend weekend is het alweer zover, de laatste race van het formule 1 seizoen 2010. Zoals velen niet ontgaan zal zijn, is dit tevens de bepalende wedstrijd voor wat betreft de rijderstitel. We maken ons op voor een spannende seizoensfinale en gaan naar het Yas Marina Circuit in het emiraat Abu Dhabi.

Terugblik

Vorig jaar was het Vettel in zijn Red Bull die er met de winst vandoor ging, gevolgd door Mark Webber en Jenson Button. Deze dominante dubbelzege van Red Bull bleek een voorzichtige voorbode, op wat ons te wachten stond in het seizoen 2010.

Ook zeker noemenswaardig is de prestatie van nieuwkomer Kamui Kobayashi in deze race, toen nog uitkomende voor Toyota. Na een flitsend debuut in Brazilie reed de Japanner opnieuw met het mes tussen de tanden en haalde Button op briljante wijze in. Hij wist uiteindelijk de zesde plaats op te eisen en behaalde hiermee zijn eerste punten in de formule 1.

Button heeft op zijn beurt ook een eervolle vermelding verdiend, door in de staart van de wedstrijd het gevecht aan te gaan met Mark Webber, die tweede lag. Er werd wiel-aan-wiel geknokt, maar Webber behield uiteindelijk zijn tweede plaats.

Review Abu Dhabi 2009:

Abu Dhabi 2010

Dit jaar zijn er officieel nog 4 titelkandidaten, al kan je met alle redelijkheid Hamilton’s kansen niet echt groot meer noemen. Fernando Alonso zal het met de heren van Red Bull moeten uitvechten. De Spanjaard heeft de meeste WK-punten weten te verzamelen, maar de RedBull is de snellere auto. Dit is de race waar alle remmen los gaan, de titelkandidaten zullen alles op alles moeten zetten om hun titelaspiraties te verzilveren.

Veel fans zullen met de volgende vragen het weekend in gaan…

Laten Vettel en Webber elkaar leven? Zal Alonso de snelheid hebben om aan te vallen? Kunnen Hamilton of Button nog een rol van betekenis spelen? Wie behaald de zesde plaats in het constructeurs kampioenschap, Williams of Force India? Wie pakt de titel? Wat doen de weergoden?

Hoe het zich gaat ontvouwen is nog even afwachten, maar in Abu Dhabi zal het kampioenschap beslist worden. Uiteraard worden alle mogelijke wedstrijdverlopen en scenario’s uitvoerig besproken op het forum van F1Pits!!

Veel plezier met de grote prijs van Abu Dhabi!

Klik hier voor het weer in Abu Dhabi!