Ferrari heeft vanmorgen om 11:00 uur de Ferrari SF90 gepresenteerd in een live online uitzending.


Deze foto geeft goed zicht op de hoge voorvleugel van de Ferrari SF90 en de hooggeplaatste voorwielophanging. Opvallend is de kleine luchtopening in de neus.

De auto is volledig nieuw en is uitgevoerd in matrood en zwart. Ferrari komt met een voorvleugel die sterk afwijkt van wat de andere teams tot nu toe hebben laten zien, hij is hoger opgebouwd en de endplates zijn hoog en lang. De ophanging van de voortrein zit net als bij Red Bull wat hoger dan vorig jaar. Maandag 18 februari zal Ferrari net als de andere teams de testdagen op het circuit in Barcelona aanvangen.


De SF90 is uitgevoerd in matrood, leentjebuur van Red Bull in 2018, die in matblauw gespoten was. Titelsponsor Missin Winnow heeft zijn logo’s in zwart gekregen waar wit werd verwacht.

Ferrari maakte van de presentatie een hele show. De rijders waren in maatkostuums gestoken, met op de linkerborst het Ferrari-logo. Er waren toespraken, filmpjes over het roemruchte verleden en dankbetuigingen aan alle betrokkenen. Het was een Italiaanse ochtend die de toeschouwer trek in esspresso bezorgde. Of het rode gevaarte ook zo snel is als het er uitziet zullen we binnenkort weten.

Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!