Porsche zal de komende jaren toch niet hun rentree maken in de Formule 1, zo hebben enkele hoge bazen bevestigd. Ook de stap naar het DTM, waar ze kunnen strijden met Audi, Mercedes en BMW, is geen optie. De sportwagenfabrikant geeft de voorkeur aan de enduranceracerij, waarin het al vele successen heeft geboekt. Porsche ontwikkelt momenteel ‘n nieuwe LMP1-bolide waarmee het de strijd aan wil gaan met Audi in het nieuw opgezette FIA World Endurance Championship, met de 24 uren van Le Mans als hoogste doel.

De FIA werkt aan een goed concept en meerdere merken hebben al hun interesse getoond, zei CEO Matthias Mueller tegenover Automotive News Europe. De F1 is nog steeds niet interessant voor ons. Het is gewoonweg te duur en levert te weinig op.
Development Chief Wolfgang Hatz gaf aan dat het merk de voorkeur geeft aan de enduranceracerij: We zullen in ’14 deel uit gaan maken van deze nieuwe klasse, maar dan wel als aanvulling op ons hoofddoel: de 24 uren van Le Mans.

Porsche heeft in het verleden al zestien maal de prestigieuze race op La Sarthe gewonnen, met tussen 1981 en 1987 liefst zeven zeges op rij.