Er laait nu een hele discussie op over paydrivers. Whitmarsh van McLaren zei zich zorgen te maken. Giancarlo Minardi meende zelfs dat het niveau omlaag werd gehaald door de ‘toevloed’ van paydrivers.

Naar de bescheiden mening van uw scribent zijn er altijd paydrivers geweest; Ayrton Senna, Fernandos Alonso, Nigel Mansell of Pastor Maldonado, kregen steun vanuit het familiekapitaal of een gulle sponsor. Monisha Kaltenborn merkte terecht op: Daarnaast zijn er ook heel veel topcoureurs die al sinds ze hun eerste stappen in de Formule 1 hebben gezet vaste partners hebben die ze overal mee naar toe nemen.

Stuk voor stuk mensen die een kans hebben gekregen, zich te bewijzen in de wereld van de Formule 1. En tegenwoordig kan het niet anders, of een talent krijgt ondersteuning van een F1-team of een talentprogramma van een sponsor. In dat opzicht mag je Lewis Hamilton of een Vettel ook een [voormalige] paydriver noemen?

En bovendien is het tegenwoordig onmogelijk om in je eentje de Formule 1 te bereiken. Kijk maar naar het verschil tussen Frijns en bijvoorbeeld een Bianchi of Pic. Bianchi weet zich gesteund door het management van Todt jr., terwijl Charles Pic ruggensteun heeft van een omvangrijk familiekapitaal.

Doe mee met de poll! Ben je nog geen lid? Schrijf je gratis in bij de leukste Nederlandstalige Formule 1-fanforum van Nederland en Belgie en doe mee aan de poll!