Ant�nio Reginaldo Pizzonia J�nior, zoals hij officieel heet, viert vandaag zijn 25ste verjaardag. Op 11 september 1980 werd hij in de Braziliaanse stad Manaus geboren. In 2001 kwam hij in de Formule 3000-terecht, en de Formule 1-teambazen waren meteen onder de indruk. Frank Williams bood hem een testzitje aan, en gedurende de twee jaar reed hij aan de zijde van Ralf Schumacher en Juan Pablo Montoya. In 2003 kreeg hij dan eindelijk zijn kans, hij debuteerde op 9 maart 2003 in een Jaguar-Ford. Maar helaas, met een negende plaats in Oostenrijk van dat jaar als beste resultaat stelde hij teleur, en werd hij na elf races vervangen door Justin Wilson (die trouwens ook geen denderende resultaten kon neerzetten). Toch verloor Sir Frank Williams zijn vertrouwen niet in de jonge Braziliaan, en bood hem opnieuw een rol als test- en reservecoureur aan. Vorig seizoen kwam dan Pizzonia’s geluk bij een ongeluk. Ralf Schumacher brak twee ruggenwervels tijdens de Grand Prix van USA, en omdat Marc Gen� teleurstellend rondreed in Frankrijk en Engeland, mocht Pizzonia invallen. Zowel in Duitsland, Hongarije als Itali� eindigde hij op een zevende plaats, wat hem in totaal zes punten opleverde. In Spa-Francorchamps leek hij op weg te zijn naar zijn eerste podiumplaats, maar een kapotte versnellingsbak dacht daar anders over. Vorige race, in Itali�, mocht hij opnieuw invallen, weer eindigde hij zevende.

Hopelijk voor Ant�nio brengt zijn verjaardag vandaag wat meer geluk dan “maar” een zevende plaats.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter