PizzoniaNick Heidfeld won de shoot-out om het Williams zitje, en dus bleef Antonio Pizzonia achter met enkel een testfunctie. Maar de Braziliaan wil racen, en de kans bestaat dat hij daarvoor uitwijkt naar de Amerikaanse Champcar.

“Ik wil niet nog een seizoen testen, ik wil racen.”

“We zijn momenteel aan het praten met verschillende teams, en een van de dagen ga ik waarschijnlijk bij een ervan testen.”

Pizzonia wil trouwens meer dan enkel racen, hij wil winnen en als het even kan met de eindzege naar huis gaan. Volgens hem is de Champcar daar perfect voor geschikt. Een van de teams met wie de Braziliaan praat is Newman-Haas. Toch heeft hij het moeilijk om de Formule1 te verlaten.

“Het is een moeilijke beslissing, ik wil racen maar ik wil ook in de Formule1 blijven. Ik weet nog niet welke keuze de beste is voor mijn carri�re.”

Pizzonia zal volgende week niet met Williams testen op Valencia. Het is niet onwaarschijnlijk dat we hem de afgelopen week voor het laatst in een Williamswagen zagen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter