Volgens sportief directeur Sam Michael van McLaren zijn de problemen in de pits, die het team dit jaar vaak teisterden, verleden tijd. Tijdens de afgelopen races waren er onder anderen problemen met de voorkrik en met name met de wheelgun, waardoor pitstops vaak enorm tijdverlies veroorzaakten. Lewis Hamilton’s pitstop in Valencia mislukte nog jammerlijk, waardoor hij achter Fernando Alonso terechtkwam en misschien wel, zo bleek later, een zege weggooide.

Het team uit Woking heeft de problemen serieus aangepakt en voor de thuisrace van het team én beide coureurs zijn alle problemen nu opgelost, aldus Michael: We hebben onderzocht wat er mis is gegaan en de krik aangepast. Afgelopen maandag hebben we 800 pitstops geoefend en er hebben zich bij al die pitstops geen problemen voorgedaan. Omdat we in één raceweekend ongeveer 50 stops uitvoeren, hebben we dus 16 raceweekends zonder problemen weten af te leggen maandag. Mocht er nu toch iets fout gaan in Silverstone, waar we niet van uitgaan, dan kunnen we in ieder geval zeggen dat we er alles aan gedaan hebben om dat te voorkomen. Hij voegde daar nog aan toe dat de monteur bij de wheelgun rechtsachter er in Silverstone misschien gewoon weer bij is. Die raakte gewond in Valencia, doordat hij werd gesneden door de voorvleugel. Dat kwam volgens Michael doordat er gewoon weinig ruimte was in de pitstraat.

Buiten alle problemen om, liet het team in Valencia ook nog zien, wat er allemaal mogelijk is als het wél goed gaat: de snelste pitstop van het hele seizoen werd daar neergezet in een ongelofelijke tijd van 2,6 seconden. Michael gelooft dat, met het oplossen van deze problemen, tijden van drie seconden constant gehaald kunnen worden. De Grand Prix van Groot-Brittannië wordt daar dus een eerste test voor.

By Luc