Renault wil een nieuwe dimensie aan de Grand Prix’ toevoegen. Via internet (www.renaultf1.com) zijn alle gegevens van de auto’s van Fernando Alonso en Jarno Trulli live ‘uit te lezen’. De rondetijden, de rempunten, de momenten waarop gas wordt gegeven, alles wordt weergegeven.

Circa 80 fans van Jos Verstappen zijn van plan de test van de Limburger op het circuit van Silverstone bij te wonen. Op 1 juni test de werkzoekende coureur de Jordan. De supporters hebben aangekondigd de proefrit in gele kledij bij te wonen. Zij hopen dat Verstappen in Canada alsnog zijn rentree zal maken.

Op het circuit brachten ze het er heelhuids vanaf, maar op weg naar de perszaal crashten Jarno Trulli, Ralf Schumacher en Jenson Button zaterdagmiddag na de kwalificatie. Het drietal reed met een auto van de organisatie tegen het verkeer in. Ze bleven echter ongedeerd. Commentaar van Trulli: “De Renault Espace is een veilige auto.’‘

Met twee motorbranden (tweemaal Webber) en twee botsingen tegen de vangrail (Klien en Wirdheim) kwam Jaguar in Monaco wat krap in de onderdelen te zitten. Het team kon echter voorkomen dat Webber zijn motor moest wisselen. Die kon ondanks de brand worden hersteld.

Minardi zat ook in de hoek waar de klappen vielen. Zaterdag reed in amper 18 minuten zowel Zsolt Baumgartner als Gimmi Bruni tegen de vangrail. ‘Een verspilde dag’, zo luidde de kopregel boven het perscommuniqu� van Minardi. Gisteren profiteerde Baumgartner niet van het grote aantal uitvallers. Hij viel met de negende plaats net buiten de punten.

Bron:ANP

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter