Bandenleverancier van de Formule 1, Pirelli denkt dat er toch nog wat onderzoek moet gevoerd worden naar de stilstaande herstarts die vanaf 2015 hun intrede zullen maken. De FIA maakte vorige week beken dat in 2015 na een safety car periode de wagens niet meer rollend maar vanaf de start-finish zullen starten.

Motorsport directeur bij Pirelli Paul Hembrey heeft toegegeven dat deze kleine aanpassing toch grotere gevolgen kan hebben dan sommigen hebben vooropgesteld.

Paul Hembrey: We moeten toch een beetje meer inzicht krijgen in enkele kleine details, er zal bijvoorbeeld een staande start zijn maar na hoe lang? Je ziet nu al wanneer de wagens binnen komen dat er snel met verschillende blazers wordt gewerkt, je hebt dus al de factor temperatuur binnen de wagen. Dan is er bijvoorbeeld ook nog het verlies van bandentemperatuur onder de safety car.

We weten dat achter een safety car dat de temperatuur en druk van de banden achteruitgaat dus we zouden toch graag wat simulaties willen runnen om te bepalen hoe lang ze daar op de grid blijven staan, dat willen we toch eens bekijken.

Ook McLaren coureur en tevens voormalig wereldkampioen Jenson Button uitte vorige week al kritiek op het nieuwe plan van de FIA.

JB: Het zal wel geweldig zijn voor de fans, het maakt er een mooie schow van, een start is nu eenmaal een spannend moment van een race

Nu komt het belangrijkste, wanneer je een race start heb je nieuwe banden, je kan je dus nu in een situatie vinden waarmee je in de laatste 6 ronden ineens een start moet gaan doen met banden die bijna kaal zijn, je moet echt hard gaan werken om nog genoeg warmte in die dingen te houden. Je zal dus moeite hebben om goed weg te geraken en probeer dan maar eens je bolide in de juiste richting te houden.

Het kan chaos veroorzaken, wat natuurlijk voor beter TV zorgt maar misschien moeten we toch maar een regel invoeren voor die versleten banden.

Het plan van de FIA is in de F1 wereld met gemengde gevoelens onthaald, toch kent het plan veel voorstanders maar ook tegenstanders. Laat ook jouw mening horen op het leukste forum van de lage landen! Een account aanmaken is volledig gratis!


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!