De Grand Prix van Spanje op het Circuit de Barcelona-Catalunya, is doorgaans al veeleisend voor de banden vanwege het ruwe asfalt.

Mario Isola verwacht nu grotere problemen voor de teams, nu het erop lijkt dat het flink warm zal zijn.

Komend weekend is het al zover. Maar in dit ‘gekke seizoen’ is alles anders dan anders.

De Italiaanse bandenleverancier waarschuwt de teams dat zij zeker niet moeten vertrouwen op eerder vergaarde data moeten vertrouwen.

De condities zijn heel anders. Niet alleen vanwege het warmere weer, maar ook vanwege de ontwikkelingen die de auto’s hebben doorgemaakt., zo zei Isola op de website van Pirelli.

De waarschuwing komt nadat Pirelli zich geconfronteerd zag met diverse problemen in de afgelopen twee Grands Prix.

Namens Mercedes klaagde Valtteri Bottas in de tweede race op Silverstone over blaren op zijn banden, terwijl racewinnaar Max Verstappen nergens last van had.

De week daarvoor ging het Mercedes niet veel beter af.

Zowel Bottas als teamgenoot Lewis Hamilton kreeg in de slotfase een lekke band. Hamilton kon nog doorrijden naar P1, maar Bottas viel buiten de punten met een P11.

De Grand Prix van Spanje is de laatste race van de tweede triple header.

De coureurs zetten het seizoen daarna voort op 30 augustus met de Grand Prix van België.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!