Bandenleverancier Pirelli reageerde verrast op het nieuws van een dreigende boycot van de heren Formule 1-coureurs. De rijders maakten afgelopen donderdag bekend de strijd te staken als er in de GP van Duitsland opnieuw banden klappen.

Dit was toch wel een verrassing voor ons. Maar voor ons gaat het er nu vooral om dat de gebeurtenissen zich niet meer herhalen., aldus directeur motorsport Paul Hembery.

Hembrey nam ook de verantwoordelijkheid voor de reeks ontplofte banden. We hebben de teams de gelegenheid gegeven om achterbanden van kant te wisselen. Dat heeft tot problemen geleid. Er speelden ook nog wat andere zaken. Maar ik wil er zeker niet voor weglopen dat de verantwoordelijkheid toch bij ons ligt. Het belangrijkste is dat we het oplossen.

Ondanks alle ellende en negatieve berichten wil Pirelli door in de Formule 1. Volgend seizoen willen we er ook zeker weer bij zijn. We lopen zeker niet weg in moeilijke tijden. We moeten harder werken en moeten er voor zorgen dat we het beter doen., stelt Hembery.