Terwijl er momenteel hard gewerkt word om het huidige rubber vanaf de GP van Canada te verbeteren, lijkt er een nieuw hoofdstuk toegevoegd te kunnen worden aan de soap rondom Pirelli. Het huidige contract van de Italiaanse bandenleverancier loopt namelijk na dit seizoen af en geen enkel team heeft zich op dit moment uitgesproken voor een langer verblijf van Pirelli in de Fomule 1 na 2013.

Pirelli Motorsport baas Paul Hembery; Tijdens de winter tests hebben we aangegeven in April/Mei zekerheid te willen hebben over de toekomst. De teams verlangen van ons op 1 september alle benodigde informatie te krijgen over de compounds voor 2014. Zoals iedereen weet zijn er komend seizoen drastische wijzigingen in het reglement en ook wij hebben daarom tijd nodig om onze banden te ontwikkelen. Een simpele upgrade van het huidige materiaal volstaat simpelweg niet. Het is dan ook ridicuul dat wij op dit moment nog geen enkele zekerheid hebben.

Pirelli heeft al sinds de start van het seizoen te maken met hevige kritiek op snelle slijtage van de banden en lijkt nu aan te geven deze kritiek ter harte te nemen. In hoeverre ze deze kans nog krijgen zal moeten blijken. Inmiddels gaan er de nodige geruchten rond in het paddock. Zo zou de FIA d.m.v. een tender willen kijken welke andere bandenleveranciers bereid zijn om vanaf 2014 nieuw rubber te leveren aan de koningsklasse van de motorsport.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…