Pirelli motorsport-directeur Paul Hembery begrijpt niet dat men het huidige Formule 1 seizoen te onvoorspelbaar zou vinden. Tevens vindt de Brit dat de verscheidenheid van de winnaars van groot voordeel en belang is voor iedereen die betrokken is in de sport.

Met vijf verschillende winnaars van de eerste vijf races, is er wat kritiek, onder meer van Red Bull eigenaar Dietrich Mateschitz, dat de banden een te grote rol zouden spelen in wedstrijden en dat de F1 nu teveel een loterij zou zijn. Dit zou de fans afschrikken volgens de critici.

Pirelli-motorsportbaas Paul Hembery is gesprek met Autosport; De feedback die ik ontvang is overwegend positief, de mensen genieten van de races. Veel teams zoeken naar budget en sponsors en dan is geweldig dat meer renstallen nu de kans hebben om zich te profileren. Wij willen niet het belangrijkste element van de Formule 1 zijn. Het moet neerkomen op de engineers, coureurs en auto’s.

De Brit verwacht dat de onvoorspelbaarheid op korte termijn zal verminderen.
Met de tijd zullen de engineers volledig onder de knie krijgen wat zij aan het doen zijn. Over een paar races zal alles op zijn plek vallen. We hadden enkele aanwijzingen in Spanje dat drie of vier teams wat vooruitgang hadden geboekt. Wij vinden dat dat overeenkwam met enkele van de resultaten die wij gezien hebben [Hembrey doelt hierbij op Williams, FR].

Maar het is mooi dat het nu in de tussenstand zo dicht bij elkaar staat. Daar vraagt men al jaren om. Nu hebben we het, en nog zijn sommigen ontevreden., zo besloot de Pirelli-baas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *