Pirelli heeft bekend gemaakt welke banden meegenomen zullen worden naar de Grand Prix’ in Bahrein en China, de tweede en derde race van het seizoen 2016.

De Italiaanse bandenfabrikant heeft bekend gemaakt geen wijzigingen te doen ten opzichte van de bandenkeuze voor de Grand Prix van Australië. Dus hebben de coureurs gedurende beide weekenden de beschikking over de Medium (witte rand), Soft (gele rand) en Supersoft (rode rand) banden.

Tijdens de race moeten de coureurs gebruik maken van minimaal één setje Medium en één setje Soft banden. Voor de coureurs die tijdens de kwalificatie Q3 behalen is er een setje Supersoft banden beschikbaar welke ze na de kwalificatie terug moeten geven aan Pirelli.

Naast deze drie setjes banden die verplicht gesteld zijn, mogen de teams nog tien setjes banden ‘vrij’ kiezen. Die keuze moeten de teams acht weken voor het weekend doorgeven aan de FIA in het geval van Europese races. Bij races buiten Europa moet de keuze veertien weken voor het weekend bij de FIA binnen zijn.

Het nieuws betekend dat Pirelli besloten heeft de nieuwe ‘Ultrasoft’ band met paarse rand tijdens de eerste drie weekends van 2016 niet te gebruiken.