Pirelli maakte bekend, dat de rijders wellicht geen vrije bandenkeus hebben in 2017, of tenminste niet aan het begin van seizoen 2017.

Formule 1 coureurs zouden wel eens te maken kunnen krijgen met een vaste, toegewezen bandenlevering in de eerste races van 2017.

Pirelli, de bandenleverancier voor de Formule 1 heeft te maken met productieproblemen.

Dit seizoen veranderden de regels voor bandenleveringen, de teams kregen de beschikking over drie in plaats van twee bandencompounds en iedere rijder kan kiezen uit vijf types per race, daaruit dus drie soorten te kiezen. De rijders krijgen dan dertien setjes aangeleverd, in totaal.

Voor 2017 worden de banden heel anders: ze worden groter; voor 60mm breder, van 245mm naar 305 en achter worden ze 80mm breder, van 325 naar 405mm.

Nog tot na de race in Abu Dabi wordt er door Pirelli volop getest, waardoor de productie pas kan worden opgestart in december dit jaar. Dat betekent, dat Pirelli nu verwacht niet in staat te zijn het volledige programma te kunnen uitleveren in maart en april 2017.

Mario Isola van Pirelli
Naar mijn mening hoeven de regels niet verandert te worden maar moeten we een oplossing zoeken voor de eerste maanden van het nieuwe seizoen, ten minste voor de eerste drie- vier races. Aldus Mario Isola, racing manager bij Pirelli.

Als de FIA akkoord kan gaan met een vaste toewijzing van banden voor de eerste races, dan kunnen wij aan de slag met de productie. We kunnen dan vooraf produceren. Het is zeker geen slecht idee, het zou alles oplossen.

Tegen autosport gaat Isola verder: Het is een beslissing die Pirelli samen met de FIA moet nemen. Ik ben er zeker van, dat dit soort dingen erbij horen, we zullen in de toekomst wel vaker met teams en de FIA moeten spreken over oplossingen, we blijven er hard aan werken. We moeten alles op alles zetten om het komende seizoen goed te kunnen beginnen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!