Heikki Kovalainen zal in 2013 niet op de grid staan in de Formule 1. Toch is er een kans dat de Fin wel in een Formule 1 auto mag stappen. Bandenfabrikant Pirelli ziet in Kovalainen een goede kandidaat voor een testrol.

Of Kovalainen daadwerkelijk de functie van testcoureur bij Pirelli krijgt is afhankelijk van een aantal factoren. Een van die factoren is het aflopende contract van Pirelli. Het contract van de Italianen loopt aan het einde van dit seizoen af en is nog niet verlengd. Het lijkt er echter op dat Pirelli niet hoeft te vrezen voor haar functie als bandenleverancier. Het lijkt slechts een kwestie van tijd alvorens het contract wordt verlengd.

Kovalainen is ook afhankelijk van het huidige Pirelli testduo. Paul Hembery van Pirelli geeft aan dat ze graag door willen gaan met het huidige duo bestaande uit Jaime Alguersuari en Lucas di Grassi. Mocht een van die twee besluiten niet door te gaan bij Pirelli dan maakt Kovalainen een goede kans.

Heikki is voor ons een perfecte kandidaat, vertelt Hembery. Kovalainen heeft erg veel ervaring en dat maakt hem een zeer geschikte kandidaat voor ons.