Het begint er steeds meer op te lijken dat de 25-jarige Rus Vitaly Petrov Jerome D’Ambrosio en Ho – Pin Tung gaat aftroeven bij Renault. Petrov, vorig jaar vice-kampioen achter Nico Hulkenberg in het GP2, heeft inmiddels bevestigt serieus in gesprek te zijn met de “blauwen”.

Petrov liet via een woordvoerder weten voor 1 februari nog duidelijkheid te willen hebben over zijn Formule 1 – plannen. Petrov zou de eerste Rus kunnen worden die in een Formule 1 Grand-Prix gaat starten. Bekendheid op de Russische markt is voor Renault uiterst interessant, daarnaast zou Petrov ook enkele miljoenen aan persoonlijke sponsoring meenemen.

Ho – Pin Tung zou via zijn Chinese nationaliteit eerder de beste papieren hebben gehad maar hij beschikt niet over het benodigde sponsorgeld. Jerome D’Ambrosio lijkt vrijwel kansloos te zijn, de Belgische nationaliteit zal Renault niet zo zeer aanspreken als de Russiche of Chinese. Daarnaast beschikt de Belg over nauwelijks sponsorgeld.

Renault legde eerder Robert Kubica alvast en verkocht vervolgens een deel van haar team aan Genii Capital. Deze investeringsmaatschappij ziet de Roebels van Petrov waarschijnlijk maar al te graag komen.

By peter