Peter R. de Vries is terecht. De misdaadverslaggever die meedoet aan de Dakar Rally, is met zijn rallywagen gestrand in de woestijn van Mauritani� op 80 kilometer van het bivak in Tichit. Samen met zijn teamgenoot Evert Kroon wacht De Vries op hulp.
Het koppel bivakkeert al anderhalve dag in de woestijn. Volgens Rotterdammer Chris Leyds, een van de weinigen die het bivak wel op tijd haalde, zit het duo zonder eten en zonder brandstof. Een assistentiewagen is onderweg.

Een zandstorm en gebrek aan brandstof hebben veel deelnemers in de zevende etappe van de woestijnrally, een proef van 660 kilometer, tot opgave gedwongen.

In de nacht van donderdag op vrijdag doolden tientallen motoren, auto’s en vrachtwagens ontredderd door de Sahara. Uit clementie schrapte de organisatie de achtste etappe. Iedere rallyrijder die het bivak in Tichit haalde, mocht op zijn gemak doorrijden naar Tidjika, waar zaterdag de negende etappe begint.

De slopende etappe eiste alles van de deelnemers, want nog maar 217 voertuigen zijn in de rally en dat betekent dat al meer dan de helft sinds het vertrek op 31 december in Barcelona is uitgevallen. De Nederlandse delegatie is geslonken tot negen motorrijders en naar het zich laat aanzien vier auto’s en vier vrachtwagens. De Hollandse enclave begon met 31 equipes aan het woestijnavontuur.

Dakar veteraan Eric Verhoef was des duivels op de organisatie: “Ja, zo kan ik er ook voor zorgen dat bijna niemand de finish haalt. Geef de deelnemers geen benzine en ze komen vanzelf stil te staan. Ik heb er geen problemen mee als de rally zwaar is, maar als ze je gewoon te weinig benzine geven om de finish te halen, dan is dat echt belachelijk.”

Ook trucker Gerard de Rooy, die de hele etappe op de tweede plaats had gereden, kwam 13 kilometer voor de finish stil te staan door gebrek aan brandstof. Hij verloor daardoor meer dan vijfenhalf uur op de Russische winnaar Kabirov. De enige vrachtwagen die er nog goed voor staat, is de DAF van Hans Bekx. De Brabander eindigde als derde in de etappe en staat tweede in het klassement.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *