Voor Giedo van der Garde was het een frustrerende ochtend. Slechts drie ronden legde hij af en de Nederlander eindigde zonder tijd onderaan.

Een motorprobleem verstoorde de ambitie’s van Giedo van der Garde in Abu Dhabi. Tijdens zijn installatieronde kwam er een probleem aan de Renault-motor naar voren en daardoor stond de Caterham-coureur vooral aan de zijlijn toe te kijken naar het team dat vrijwel de hele training aan de achterkant werkte.

Het team heeft er alles aan gedaan om de auto weer snel aan de praat te krijgen, maar zonder succes, aldus Van der Garde. Dit is doodzonde, want ik had hier willen knallen. Ik ken het circuit en ik voel me goed, zowel fysiek als mentaal.

Van der Garde heeft één troost. Komende week zal hij tijdens de Young Driver testdagen in Abu Dhabi nog tweemaal in actie komen met de Caterham. Dan wil ik echt wat laten zien.

Collega-vrijdagrijders Valtteri Bottas, Jules Bianchi, Max Chilton en Ma Qing Hua hadden meer geluk en konden een redelijk programma afwerken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.