Patrick Head verlaat na dit seizoen de Formule 1. De huidige director of Engineering van Williams F1 gaat aan de slag bij de snel groeiende tak van Williams die hybride systemen ontwikkeld.

De Brit was in 1977 betrokken bij de oprichting van het team van Williams en bleef al die jaren trouw aan de manschappen van Frank Williams. Na meer dan drie decennia in de Formule 1 heeft Head besloten om zich volledig te gaan concentreren op de hybride techniek waarop Williams zich heeft gestort.

Zijn beslissing komt aan het einde van het seizoen dat de geschiedenis ingaat als het slechtste van het Britse team. In eerste instantie gingen de geruchten dat Head met pensioen zou gaan, maar hij zal blijven werken voor Williams.

Ik ga wat werk doen voor Williams Hybrid Power. Dat klinkt misschien saai, maar het is eigenlijk zeer hoogwaardige technologie en heel interessant. En voor de commerciële kant van de firma liggen hier mogelijkheden

Wat ik nog kon doen om bij te dragen aan het werk van Mike Coughlan, Mark Gillan en Jason Sommerville, vroeg ik aan mijzelf? Toen kwam ik tot de conclusie dat er niet genoeg was om doorgaan te rechtvaardigen. Het is niet interessant voor mij, het zou niet goed zijn voor het team