“Na een weekend tijdens hetwelk de R23B indrukwekkende snelheid liet zien, moet het frustrerend zijn om met “slechts” een vijfde plaats finish naar huis te gaan.”

“Ja, het is een teleurstellend resultaat. Het hele weekend geloofden we erin dat we de race konden winnen met welke van onze beide rijders dan ook. Jarno had vrijdag de snelste tijd en hij was snel met veel benzine aan boord, terwijl Fernando’s uiteindelijke kwalificatie ons een goede positie gaf om te kunnen winnen. Tijdens de race hebben we kunnen laten zien dat ons vertrouwen zeker niet misplaatst was, maar ja er gebeurde het een en ander waardoor we niet konden bereiken wat we best wel konden.”

“Maar toch, Jarno reed geweldig, komende van een negentiende plaats.”

 

“Jarno reed hier ��n van zijn beste races van dit jaar. Hij reed in zeer moeilijke omstandigheden vanaf achteraan, maar hij bleef maar aanvallen en maakte het beste van iedere mogelijkheid. Het is een hele prestatie om van de negentiende naar de vijfde plaats te rijden, in een race waarin er maar vier rijders zijn uitgevallen. De enige manier om zoiets te hebben kunnen doen was door sterk en aggressief te rijden.”

“En wat Fernando betreft, de race was eigenlijk net een beetje op een punt gekomen dat men zo zijn strategie kon gaan bepalen, en toen was het al afgelopen.”

 

“Inderdaad. We hadden waarschijnlijk omgeschakeld naar een tweestop strategie, nadat we de wagen goed vol hadden gegooid voor een lange tweede stint. Hij was gestart op drie stops, maar we hadden de tijdstippen zo gepland dat we makkelijk naar twee stops hadden kunnen switchen indien het weer of het raceverloop dat nodig hadden gemaakt. Zijn snelheid direkt erna toonde dat we een korrekte beslissing hadden genomen en zonder twijfel, met ��n stop minder dan Rubens, hadden we kunnen winnen met een veilige marge.”

Wat betreft de toekomst, wat gaat er deze winter gebeuren ?”

 

“2003 is een redelijk bevredigend seizoen geweest, maar we onderschatten de hoeveelheid werk niet die we nog te doen hebben om het wereldkampioenschap te kunnen winnen. De sleutel tot succes in 2004 zal daarin liggen dat we de zwakke punten van ons totale pakket moeten aanpakken, terwijl we er voor moeten zorgen dat de sterke punten daar niet onder lijden. De gegevens die we tot nog toe uit de windtunnel halen voor het volgende seizoen zijn veelbelovend en we hebben er vertrouwen in dat het chassis zeker zo goed zal zijn als ervoor. Door naar een andere motor configuratie over te gaan (die de regels van de 700 kilometer motoren beter zullen passen) denk ik dat we de puzzel goed kunnen invullen om een nog succesvoller seizoen te hebben in 2004 !”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter