Gisteren mocht Nicky Pastorelli op het Italiaanse circuit Autodromo Santamonica, Misano, plaatsnemen in een Minardi. Pastorelli werd vorig seizoen Superfund Euro 3000-kampioen en dit is een soort geschenkje dat aan die titel vasthing. Hij stuurde zijn Minardi PS04b in de regen het circuit op, en reed ondanks de slechte condities goede rondjes als verkenning van een Formule 1-wagen.

“Het was een fantastisch gevoel om een Minardi te besturen,” vertelde Pastorelli na afloop. “En hoewel de weersomstandigheden ver van perfect waren kon ik toch een goed gevoel krijgen van de kracht van een Formule 1-wagen. De wagen is hoedanook een heel verschil met wat ik gewend ben en de reacties waren veel groter dan ik verwachtte. De remmen waren echt indrukwekkend. Jammer genoeg kon ik niet het volle toerental van de motor bereiken door de regen, maar ik kreeg een heel goed beeld van de kracht ervan. Ik wil graag Superfund en Minardi bedanken voor deze kans en ik hoop dat ik snel weer achter het stuur van een Formule 1-wagen kan plaatsnemen.”

Ook Paul Stoddard was onder de indruk.

“We hebben een interessante dag achter de rug, wel jammer van de weersomstandigheden. Nicky deed heel goed werk, hij was snel gewend aan de wagen en aan het weer, ook zijn reacties op het gladde wegdek waren erg goed. We kijken al uit naar morgen (vandaag, donderdag dus) en hopelijk kunnen we de tests afwerken met beter weer.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter