Nederland is volgend seizoen vertegenwoordigd door twee rijders in de formule 1. Nadat eerder Christiaan Albers werd aangeworven om voor Minardi te gaan rijden is nu niemand minder dan Pastorelli aangeworven door Jordan/Midland om daar de derde wagen te gaan besturen tijdens de races.

Dit tot eenieders verbazing en niet in het minst van Robert Doornbos. Deze had gehoopt om een racezitje te bemachtigen bij Jordan/Midland. Nadat de nobele onbekenden Tiago Monteiro en Narain Karthikeyan met de zitjes gingen lopen had Doornbos er op gehoopt om als derde rijder aan de slag te kunnen bij Jordan/Midland. Het is dus echter zijn landgenoot Pastorelli die de plaats bij Jordan/Midland zal innemen.

De 21-jarige Nicky Pastorelli kwam in de F1 in beeld door zijn sterke optreden in de Eurofund Formula 3000. Hij werd er in 2004 kampioen.

Hij heeft al enige ervaring in F1, want hij was al een keertje testrijder bij Minardi. Algemeen werd er verwacht dat Pastorelli zijn debuut op hoog niveau zou maken in de Champcars.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *