Pastor Maldonado heeft ‘n 5 plaatsen grid-penalty gekregen voor zijn aandeel in de incidenten met Lewis Hamilton aan het eind van Q2 op Spa. Hamilton daarentegen komt ervan af met ‘n reprimande, zijn 2e sinds invoering van de regel: 3 reprimandes is ‘n wedstrijd schorsing.

Het duo kwam vlak voor tijd al met elkaar in aanraking toen Hamilton hem in de Busstop Chicane passerde in ‘n poging de vlag te halen. Nadat de vlag gevallen was, en beiden in hun in-lap zaten, kwamen ze wederom met elkaar in aanraking nadat Pastor op Lewis in leek te sturen en zo de McClaren coureur raakte. Het incident zorgde voor ‘n beschadigde voorvleugel van Hamilton. Desondanks kon hij toch nog deelnemen aan Q1 en daarin de 2e tijd rijden.

Hamilton hierover: Hij kwam langszij, ik ging nergens heen, en hij probeerde me te snijden. Ik weet niet of het expres was. M’n voorvleugel raakte zwaar beschadigd, net als de side-pot en de voorvering. Om daar nog aan toe te voegen: Als de vlag gevallen is, is er geen reden meer om te racen. Dit soort incidenten zouden dus nooit mogen gebeuren, maar helaas.

Pastor heeft zijn eigen visie. Het was ‘n moeilijk moment en er was van beide kanten totaal geen reden om contact te maken. Het waren regenachtige omstandigheden, en we moeten erachter zien te komen wat er gebeurde. Contact na de geblokte vlag was onnodig. Op de vraag of hij het opzettelijk deed, antwoorde hij met ‘n duidelijke: Nee, nee, dat deed ik niet.

discusieer mee op ons Forum: http://www.gppits.net/forum/index.php/topic,11733.msg302936/boardseen.html#new