Pastor Maldonado heeft een helder moment gehad. De Venezolaan is tot het inzicht gekomen dat hij iets moet veranderen in zijn rijstijl. Pastor geeft toe dat zijn rijstijl moet veranderen en ook zal hij proberen zijn agressie onder controle te houden.

Pastor is in twaalf raceweekenden dit jaar al zeven keer bestraft door de FIA. Ik ben al vaak gestraft dit jaar, ziet ook Maldonado. We moeten iets veranderen om weg te blijven bij de stewards, aldus Pastor Maldonado die komend weekend aan de start zal staan van de race op Monza. En het wordt voor Pastor weer eens tijd om punten te scoren. Na zijn overwinning in Barcelona is Maldonado er niet meer in geslaagd punten te pakken voor Williams.

Maldonado hoopt zondag een soort van herstart te maken op Monza. We moeten goed om ons heen kijken, opnieuw beginnen en goede resultaten neer zetten. In Italië staat Pastor echter alweer voor een lastige opgave. De Zuid-Amerikaan wordt na afloop van de kwalificatie tien plaatsen terug gezet op de startgrid voor de race. De Williams rijder kreeg een dubbele gridpenalty. Zo kreeg Pastor vijf plaatsen straf voor zijn valse start en daar bovenop kreeg hij nog eens vijf plaatsen straf voor zijn botsing met Timo Glock.

Maldonado zal spoedig goede resultaten moeten laten zien. Bij Williams is men tevreden over haar huidige drie rijders. Alle drie de coureurs maken aanspraak op een zitje voor volgend jaar dus is het stoeltje van Pastor voor 2013 nog allerminst zeker.

Leave a Reply

Your email address will not be published.