Afgelopen augustus werden Ange Pasquali en Norbert Kreyer ontslagen bij toyota. Volgens Toyota gebeurde dit in het kader van het vereenvoudigen van de organisatie. Pasquali was het hier niet mee eens en stapte naar de rechter. En deze gaf hem vandaag gelijk, Toyota had geen goede reden om hem te ontstlaan.

Pasquali:

“Ik ben erg tevreden met de uitkomst van deze zaak. Ik kijk nu vooruit en ik zal enkel opties in overweging nemen.”

Ondertussen probeert Toyota zich er onderuit te praten:

“We hebben nooit geprobeerd Pasquali in diskrediet te brengen en we waarderen zijn bijdrage aan het team. We hebben geprobeerd een overeenkomst te sluiten met hem, maar hij wees dit af. We zijn van mening dat de rechter een intelligente en redelijke oplossing heeft gevonden voor deze situatie.”

De reputatie van Toyota als werkgever loopt ook door dit voorval weer een deuk op. Eerder werden al coureurs Allan McNish, Mika Salo en Cristiano da Matta niet zo netjes buiten de deur gezet. Nu maar hopen dat ze het nog eens gaan leren hoe het wel moet bij Toyota…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *