Renault had afgelopen weekend in Oostenrijk voor het eerst een zogenaamde party modus beschikbaar in de kwalificatie. Alle Renault-teams reden met de modus die volgens Renault ongeveer 15 paardenkracht extra levert. Ferrari, Mercedes, en ook Honda hebben al langer een party modus beschikbaar.

Ik voelde dat er wel iets was, maar het verschil is erg klein. Bijna niet te voelen. Ik weet niet of het al volledig geoptimaliseerd is, zo vertelde Max Verstappen na de kwalificatie. Renault coureur Nico Hulkenberg was enigszins teleurgesteld: Er moet meer komen om echt verschil te maken. Ik weet niet wat je ze verteld hebben wat we nu hebben, maar voor mij was het niet shocking.

Ook Alonso liet weten niet veel verschil te merken. Red Bull teambaas Christian Horner grapte: Dit is meer een indrink modus dan een partymodus.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.