Patrick Zanirolli, de nieuwe baas die de Dakar-rally in goede banen moet leiden, kondigde eerder deze week aan dat de veiligheid in de 26ste editie een belangrijk punt wordt! Zanirolli nam, ��n maand terug, de plaats in van Hubert Auriol en maakte duidelijk dat hij geen ongelukken zal tolereren door overdreven snelheid waarbij toeschouwers om het leven komen.

P. Zanirolli:

“De organisatie zal de snelheid in steden en kleine dorpjes controleren. Ook het GPS systeem zal controleren of er niet te snel wordt gereden. Een gepaste sanctie zal uiteindelijk gegeven worden aan de desbetreffende coureur of team.”

 

Patrick wist ook nog te vertellen dat de Dakar-rally terug wat zijn gewone vormen aanneemt. Ze rijden dit jaar in Frankrijk, Spanje, Marokka, Mauritani�, Mali, Burkina Faso en Senegal, het ‘oude’ parcour om het zo te noemen. Vooral het stuk in Mauritani� zal h��l lastig zijn voor de piloten, met 6 ritten aldaar zonder assistentie zal het talent, de kracht en hun zelfvertrouwen �norm belangrijk zijn om deze ritten te doorstaan!

Tot slot nog dit. De organisatie liet weten dat er al 563 voertuigen staan ingeschreven om deel te nemen. 140 auto’s, 200 moto’s, 58 quads en 165 assistentie voertuigen. 17 voormalige winnaars van de Dakar-rally zullen ook dit jaar terug deelnemen

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter