De Formule 1 carri�re van Panis kent vele ups en downs. Hij maakte zijn debuut bij Ligier in 1994 en was zijn meer ervaren teamgenoot Eric Bernard vaak te snel af wat er voor zorgde dat niet Bernard maar hij bij Ligier mocht blijven.

Het hoogtepunt in zijn periode bij Ligier was zijn zege in Monaco in 1996. Het jaar daarop, Ligier was inmiddels overgegaan in de handen van Alain Prost, was Panis d� verrassing van het jaar. Hij streed mee voor het podium, totdat het noodlot toesloeg. In Canada brak hij zijn benen, waarna het bergafwaarts ging met zijn carri�re.

In 1998 en 1999 kroop hij door een diep dal en scoorde hij maar zelden punten. Zijn carri�re in de Formule 1 leek voorbij. Als laatste redding aanvaardde hij een baantje als testcoureur bij McLaren. Hij maakte tijdens de tests echter zoveel indruk dat hij in 2001 achter het stuur zat van een BAR. Hij deed niet onder voor zijn teamgenoot, voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve. Vanaf 2003 komt de 37-jarige nestor van de F1 uit voor Toyota en daar is hij voorlopig van plan te blijven.

“Ik heb verhalen gehoord over een mogelijke komst van David Coulthard of Ralf Schumacher naar het team. Het is echter mijn bedoeling om ook volgend seizoen nog voor Toyota uit te komen. Ik weet dat ik het goed genoeg kan doen om mijn zitje te behouden. Ik ben net als Michael Schumacher: Ik wil niet stoppen.”

 

“Ik kan begrijpen dat er plotseling zoveel interesse is voor Toyota. Het is een team met veel potentie. We beginnen een belangrijke speler te worden binnen de sport en ik wil zelf nog een aantal dingen bewijzen. Ik heb mijn enige zege in Monaco 1996 behaald en ik wil voor dat ik uiteindelijk stop nog wat meer zeges behalen.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter