Renault piloot Jolyon Palmer heeft uitgehaald naar de top teams, waaronder Mercedes, Ferrari en Red Bull, dat ze te weinig rekening zouden houden met de kleinere teams tijdens de eerste kwalificatiesessie. Ze zouden te vaak rondes verpesten van de kleinere teams, wat het moeilijk maakt om Q1 te overleven.

Palmer haalde ter illustratie een voorbeeld aan met Lewis Hamilton, die tijdens de eerste sessie een fout maakte in bocht vijftien en daardoor de baan afging, met gele vlaggen als gevolg. Hierdoor moest Palmer, net als vele anderen, vertragen. Daar gaat dan je vliegende rondje.

Palmer stelt nu dat Hamilton helemaal niet zo hard had hoeven pushen tijdens de eerste sessie aangezien hij met zijn Mercedes toch zonder problemen tot de tweede sessie zou doorstoten.

Het is gewoon frustrerend. Het is al zo moeilijke om op een drukke baan een goed rondje te rijden en als je dan ook nog gele vlaggen ziet zwaaien voor iets dat zo makkelijk kan voorkomen worden, tja, dan word je daar niet vrolijk van. Hamilton haalt zonder problemen de tweede sessie, maar voor piloten als ik in een mindere wagen is elk rondje van levensbelang!

De Brit eindigde uiteindelijk als laatste in de sessie, maar hij denkt zelf dat hij de snelheid had om een halve seconde sneller te gaan, wat hem twee plaatsen zou hebben doen stijgen als hij niet van het gas af moest met de gele vlaggen.

In Q1 zie je dat sommige teams zich ontspannen en ze behandelen de sessie als een training. Voor ons telt echter elke seconde en als je dan op vier vliegende ronden tijd twee keer een gele vlag tegenkomt kan je het al bijna zeker schudden.

Voor hen is het geen probleem. Zij kunnen gerust een rondje draaien dat een seconde trager is dan wat ze kunnen en nog steeds doorgaan. Het zou fijn zijn dat ze ook wat meer met ons rekening houden.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!