Ford�s Europese luxemerkengroep, PAG (Premier Automotive Group), heeft voor het eerst in zijn geschiedenis winst geboekt. In 2002 draaide PAG nog zo�n 900 miljoen euro verlies. Maar in 2003 keerde het tij en maakte de groep een winst van 100 miljoen euro. Tot de Premier Automotive Group behoren Aston Martin, Jaguar, Land Rover en Volvo.

Een groot deel van de winst wordt toegeschreven aan het succes van de nieuwe technologisch geavanceerde Jaguar XJ. In september kondigde Jaguar al aan dat ze toen al hun jaarlijks verkoopsrecord hadden gebroken. Het Jaguar Racing programma zou hier ook zijn deel in de pap te brokken hebben. Dit programma werd opgestart om het imago van Jaguar een boost te geven, maar het blijkt ook Jaguar te helpen om meer wagens te verkopen op markten waar Jaguars marktaandeel nog laag ligt, voornamelijk dan op het vaste land van Europa, in Australi� en Azi�.

Bron: grandprix.com

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter