De winterslaap in de Formule 1 is bijna voorbij. Op 1 februari gaan de motoren weer ronken onder de Spaanse zon tijdens de eerst wintertest. Voor die tijd presenteren de teams hun nieuwe auto’s.
Op dit moment heeft Force India op de 2014 bolide de nieuwe kleuren gepresenteerd en lieten Lotus en Williams de eerste virtuele kiekjes van de auto`s zien. Gepresenteerd zijn deze auto`s nog niet aan de buitenwereld.

Onderstaand een overzicht van de data waarop de diverse teams hun bolide presenteren.

21 jan Sahara Force India F1
21 jan Williams Martini Racing
26 jan Lotus F1 Team
29 jan McLaren Honda
30 jan Sauber F1 Team
30 jan Scuderia Ferrari
31 jan Scuderia Toro Rosso
1 feb Mercedes AMG Petronas

Grootste veranderingen ten opzichte van 2014
Force India liet tijdens de presentatie van het nieuwe kleurenschema zien dat het afstapte van de vertrouwde kleuren wit/oranje/groen.

Naar verwachting gaat McLaren-Honda terug naar het Rood/Witte thema dat ook tijdens het laatste seizoen waarin het team gebruik maakte van Honda werd gebruikt. Destijds boekte McLaren-Honda succes na succes met het rijdersduo Senna en Prost. Met het duo Button en Alonso gaat McLaren wederom op jacht naar zeges. Het geplaagde team van Sauber F1 kiest waarschijnlijk voor een design met blauw/geel dat ook in de GP2 gebruikt wordt.

Op 31 januari is het de beurt aan Max Verstappen om zijn bolide te presenteren tijdens de presentatie van het team van Scuderia Toro Rosso.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By Ruud