Stapt Kimi Raikkonen volgend jaar over naar NASCAR? In 2011 reed Kimi Raikkonen al NASCAR in Noord-Amerika. Kimi Raïkkönen heeft sindsdien altijd beweert dat hij graag weer zou willen terugkeren naar het racen op ovals en dikke ‘silhouet-racers‘.

Volgens Tanja Bauer van Sky Sport News is het heel goed mogelijk dat Raikkonen volgend jaar in de NASCAR gaat uitkomen.

Het is geen geheim dat Ferrari kijkt naar een vervanger voor haar tweede coureur naast Sebastian Vettel. Sinds zijn terugkeer bij de Italianen in seizoen 2014 heeft Kimi niet meer dan 3 podiums gescoord in 39 races.

Een detail is dat Gene Haas een zeer intensief samenwerkingsverband is gestart in de Formule 1 met Ferrari, waardoor de ‘lijntjes’ een stuk korter worden. Het is wel even afwachten wie er dan zou moeten wijken voor de huidige kompaan van Vettel.

Volgens Bauer zou Raïkkönen voor Stewart Haas Racing in NASCAR gaan rijden. Teameigenaar Tony Stewart zet er eind dit seizoen een streep onder zijn imposante loopbaan en zijn zitje is al aan Clint Bowyer vergeven. Verder komen Danica Patrick, Kevin Harvick en Kurt Busch uit voor het team.

Op dit moment lijkt er weinig plaats voor Raikkonen te zijn. Al lijkt ook team Harving op het vinkentouw te zitten, die altijd al Chevrolet reed; Steward Haas zal per 2017 met Fords gaan rijden.

Echter voldoet Danica Patrick niet aan de verwachtingen, want tot nu toe is de dame niet verder gekomen dan de middenmoot. En dat is in de harde wereld van de NASCAR bij lange niet goed genoeg. De media-exposure voor Patrick is uitgewerkt en wat overblijft zijn louter povere resultaten en crashes.

Mocht Raïkkönen overstappen, dan is Daniel Ricciardo volgens Bauer de beoogde vervanger. Volgens diezelfde Bauer is Red Bull zeker niet van plan om Max Verstappen te laten gaan…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!