De overheid van Wallonie sluit niet uit dat zij het circuit van Spa-Franchorcamps gaan verkopen om zo het voortbestaan van de jaarlijkse Grand Prix in de Ardennen te garanderen.

Zoals enkele dagen geleden bekend werd gemaakt heeft autocoureur Bas Leinders het verhaal naar buiten gebracht dat er een partij zou zijn die interesse zou hebben in een overname. Daarmee zou de investeerder de plannen willen voorkomen om de Belgische GP jaarlijks af te wisselen met de Franse.

In het geruchtencicruit viel toen direct de naam van Genii, eigenaar van Lotus-Renault maar zowel circuit-baas Etienne Davignon als een woordvoerder van Genii heeft dat inmiddels tegengesproken.

Ook Jean-Claude Marcourt, een Waalse minister, ontkend dat, maar wist er wel bij te vermelden dat het voor Spa-Franchorcamps wel eens interessant zou kunnen zijn om te gaan samenwerken met een investeerder.

In de Belgische krant La Derniere Heure zegt hij: Ik sta open voor ieder interessant initiatief, ook al is het lastig om over een hypothetische situatie te praten. Maar ik heb zeker interesse zolang de investeerder maar weet dat hij een financieel risico neemt.