Mediamagnaat Rupert Murdoch en multi-miljardair Carlos Slim gaan mogelijk samenwerken, om de commerciële rechten voor de Formule 1 van CVC Capital over te nemen. Volgens Sky News, eigendom van de News Corporation van Murdoch, bereiden de de twee een bod voor. De gesprekken bevinden zich in de eerste fase.

CVC en Carlos Slim weigeren commentaar te geven op deze geruchten. Bernie Ecclestone doet dat wel.

In The Times zei de commerciële baas van de Formule 1: De rechten staan niet te koop. Het zijn onzinverhalen. Bovendien zou een verkoop aan een mediabedrijf de F1 hinderen naar de andere mediabedrijven toe

De FOM-baas bedient zich hier echter van een selectief geheugen. Jaren geleden verkocht Bernie Ecclestone in 2001 immers 60% van de uitzendrechten aan Kirch. Deze deal zorgde ervoor dat de team de GPWC oprichtten.

Daar lijkt er nu minder sprake van te zijn. Bij de alliantie om de Formule 1-rechten over te nemen zouden ook Ferrari en de Amerikaanse bank JP Morgan betrokken zijn. Waarom alleen Ferrari meedoet, i.p.v. samen met McLaren en/of Red Bull de teams vertegenwoordigd, hopen wij jullie spoedig te kunnen melden.