Daijiro Kato is zaterdag tijdens een korte ceremonie op het circuit van Motegi opgenomen in de Motor Hall of Fame. De 26-jarige coureur, oud wereldkampioen in de 250 cc, kwam in april op het circuit van Suzuka om het leven na een crash.

Het rugnummer 74 zal eeuwig aan Kato verbonden blijven. Hij is de zestiende coureur en de eerste Japanner die in de Hall of Fame wordt opgenomen. Kato won zeventien GP-races. Hij was de eerste dode bij een motor grand prix in tien jaar.

In Motegi zijn de motorcoureurs voor de eerste keer sinds het ongeval in Suzuka weer terug in Japan. De plechtigheid werd door tal van coryfee�n bijgewoond, onder wie zevenvoudig wereldkampioen Angel Nieto en drievoudig wereldkampioen Kenny Roberts. Na het ongeval werd het circuit van Suzuka voor 2003 en 2004 om veiligheidsredenen gesloten.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter