Oud Formule 1 coureur Jean-Pierre Beltoise is maandag overleden. De Fransman overleed in Dakar aan de gevolgen van een beroerte.

Beltoise debuteerde in 1967 tijdens de Grote Prijs van de Verenigde Staten voor het Matra team. Succes was er al het volgende seizoen toen hij op Zandvoort tijdens de Grote Prijs van Nederland als tweede finishte. De samenwerking met Matra zou duren tot 1971. Zeges in de koningsklasse van de autosport bleven tot op dat moment helaas uit.

Na kort voor Tyrrell te hebben gereden maakt Beltoise vervolgens de overstap naar BRM, daar pakt hij dan ook zijn eerste en meteen laatste overwinning. In de zwakke BRM domineert hij het complete veld in het verregende Monaco. Het zou de laatste zege voor BRM zijn. In 1974 stopt Beltoise met Formule 1 racen en stapt hij over naar de sportscars.

Jean-Pierre Beltoise is 77 jaar oud geworden.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!