Het personeel van het voormalige Honda team in Brackley heeft te horen gekregen dat het zich moeten gaan prepareren voor een test sessie in Spanje en de daaropvolgende seizoensopener in Australie. Dat wordt althans gemeld door een bron van BBC sport. “Het lijkt allemaal door te gaan. Contracten worden getekend. Het ligt nu bij de advocaten”, aldus de bron. Het is vrijwel zeker dat als dit zo is, Ross Brawn een management overname heeft gerealiseerd zonder hulp van Nick Fry. Diens rol lijkt nu dus te zijn uitgespeeld.

Het Britse Daily Mirror heeft dan ook al gemeld dat de Honda top vanuit Tokyo heeft laten weten dat diverse aanbiedingen van derden altijd te laag zijn geweest. Vandaar dat het nu een management overname zou overwegen. De auto is inmiddels aangepast aan de Mercedes Benz krachtbron, zal een shakedown gaan krijgen in Silverstone en een test in Jerez, alvorens het seizoen begint. Eerder deze week liet Honda’s marketing manager David Butler in het Spaanse AS al weten dat hij positieve geluiden hoorde: “Er is geen nieuws, maar we werken aan een constructieve oplossing. Ik moet zeggen dat ik positief ben gestemd”.

Tevens liet hij weten nogal geirriteerd te zijn door de vele verhalen rond de verkoop van het team. “Iedere miljonair in de wereld lijkt er iets over te willen roepen,” aldus Butler.

By peter