De Bahreinse mensenrechtenorganisatie Bahrain Center of Human Rights roept de Formule 1 teams op om ook dit seizoen niet naar Bahrein af te reizen. Volgens de mensenrechtenorganisatie wordt de Bahreinse bevolking nog steeds onderdrukt en is er nog steeds sprake van geweld in de oliestaat.

We zullen de coureurs en de teams vragen de race te boycotten. Dit vertelde Nabeel Rajab van Bahrain Center of Human Rights aan Arabian Business. De overheid wil de Formule 1 gebruiken om de rest van de wereld te laten weten dat alles weer normaal is in Bahrein. Als de race doorgaat, helpt de Formule 1 mee die boodschap te verspreiden. Daarom heeft de organisatie liever niet dat de Formule 1 naar Bahrein komt. Ik weet zeker dat de coureurs en teams wel respect hebben voor de mensenrechten.

Een andere mensenrechtenorganisatie genaamd Human Rights Watch hoopt ook dat de race in Bahrein niet doorgaat. Er is nog steeds sprake van grove schending van de mensenrechten en er worden nog steeds demonstraties onderdrukt. De politieke situatie in Bahrein is nog steeds erg onstabiel. Deze woorden waren afkomstig van Mariwan Hama-Saeed van Human Rights Watch. Ook hij vertelde dit tegen Arabian Business. Het is dus wederom de vraag of er dit seizoen een race zal plaatsvinden in Bahrein.