Lotus en Red Bull besloten in Australië geen protest in te dienen tegen de achtervleugel met geïntegreerde F-duct van Mercedes. De achtervleugel van Mercedes zou een nieuwe variant van de F-duct bevatten. Met een F-duct kan de luchtstroom rond de auto worden beïnvloed.

In Melbourne zaten Red Bull en Lotus om de tafel met Charlie Whiting, de technisch directeur van de FIA. Volgens de teams is het concept van Mercedes illegaal, terwijl de autosportfederatie het ontwerp heeft goedgekeurd.

Lotus en Red Bull beweren dat dit systeem door de coureurs zelf wordt geactiveerd. Volgens de FIA valt het ontwerp binnen de regels, omdat het concept is gekoppeld aan DRS en dus een passief systeem is.

Er zijn verschillende interpretaties over de achtervleugel van Mercedes. Wij willen duidelijkheid, omdat je zou kunnen zeggen dat een rijder het systeem kan activeren. De coureur drukt een knop in waardoor de opening ontstaat, dus is het een actief systeem en dat is niet volgens de reglementen., aldus Red Bull-teambaas Christian Horner.

Als de FIA de F-duct van Mercedes toch toestaat, dan hanteert zij weer eens de overbekende twee maten. Eerder werd het reactief hoogtesysteem van Lotus afgekeurd, terwijl het team er al jaren aan werkte. Ook dat hoogtesysteem treedt pas in werking als de coureur op de rem trapt.

Toch werd het bij nader inzien verboden. Oa. Lotus meent daarom dat de F-duct van Mercedes dan net zo illegaal is. We houden jullie op de hoogte omtrent deze zaak!