Kreeg de immer frêle Mexicaan eerder een middelvinger van Lewis Hamilton en een ludiek ‘liefdesverklaring‘ van Daniel Ricciardo, ditmaal beklaagde teambaas Toto Wolff zich over het rijgedrag van Estaban Gutierrez.

Toto Wolff bekritiseerde Esteban Gutierrez omdat deze aan het einde van de wedstrijd als achterligger de koplopers te veel in de weg zou hebben gezeten.

Gutierrez vocht met Felipe Massa om P11 toen leider Nico Rosberg en achtervolger Daniel Ricciardo hem op een ronde wilden zetten. Hoewel Massa snel aan de kant ging, werkte Gutierrez minder goed mee en dat zorgde voor irritatie bij Wolff.

Gutierrez doet het in ieder geval consequent, hij laat namelijk niemand voorbij, zo verwees Wolff naar eerdere kritieken.

De opmerkingen van Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff vielen niet goed bij de Haas F1-coureur. Gutierrez voelt zich gesteund door de wedstrijdleiding, die in Singapore niet ingreep. Geen enkele teambaas zou blij zijn als een van zijn coureurs tijd verliest bij gezwaaide blauwe vlaggen. Maar als ik iets fout had gedaan, hadden de stewards me wel bestraft. Dat is niet gebeurd.

Maar Esteban heeft wel grotere zorgen. De Mexicaan is na vijftien races in 2016 nog puntloos en eindigde al vijf keer als elfde. En nu bouwt hij in rap tempo naam op als iemand die weigert ruimte te geven aan anderen.

In België grepen de stewards wel in en liep hij een straf op voor het blokkeren van Pascal Wehrlein.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.