St�phane Peterhansel heeft donderdag in zijn Mitsubishi de dertiende etappe van de Dakar Rally voor auto’s gewonnen. Het was de vierde etappewinst van de Fransman. Hij legde de klassementsproef van 370 kilometer tussen Bamako en Kiffa in Mali af in een tijd van 3 uur, 30 minuten en 7 seconden.
Zijn land- en teamgenoot Luc Alphand werd tweede op 4 minuten en 17 seconden. De derde plaats was voor de Zuid-Afrikaan Giniel de Villiers (Nissan), die 7 minuten en 59 seconden meer nodig had dan de winnaar.

In het algemeen klassement vergrootte Peterhansel zijn voorsprong op Alphand tot 27 minuten en 33 seconden. De Duitse Jutta Kleinschmidt staat nog derde. Haar achterstand op de klassementsleider bedraagt 1 uur, 30 minuten en 55 seconden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter