Hoewel er sinds zijn ski-ongeval eind 2013 nauwelijks iets naar buiten komt over de toestand van Michael Schumacher, heeft de recordkampioen van weleer opnieuw een record te pakken…

De Ferrari F2001 is op een veiling in New York verkocht voor ruim 6,3 miljoen euro. De auto is daarmee de waardevolste moderne Formule 1-auto ooit.

Michael Schumacher reeg tussen 2000 en 2004 in dienst van Ferrari vijf wereldkampioenschappen aan elkaar. Met deze F2001 won de Duitser voor de vijfde en laatste keer de GP van Monaco, en had Michael in Maleisië een verbeten strijd met de Arrows van Jos Verstappen.

Sotheby’s verkocht de auto voor het eerst als een soort van modern kunstwerk en de prijs was vooraf gesteld op 3,4 miljoen euro.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!